Valoració Eleccions Municipals 2023

Ahir, Sant Fost amb Il·lusió – En Comú Podem va convocar una reunió de l’equip de campanya per valorar i analitzar els resultats obtinguts a les eleccions municipals de Sant Fost d’enguany.

En primer lloc, hem de valorar la important baixada de participació que hem patit aquest any. Aquest fet s’ha materialitzat en una disminució entorn al 12%. Això va comportar una participació de pràcticament el 50% del cens electoral. Parlem, per tant, de que un de cada dos veïns i veïnes no han anat a votar. Aquesta dada és molt rellevant per poder continuar, posteriorment, a analitzar els resultats dels comicis.

Lamentem molt l’increment important de l’abstenció. Considerem que aquesta baixa participació pot significat el desencant de la ciutadania amb la política local, per culpa de la campanya de desgast, atacs i confrontació que hem viscut i que poc aporten al poble i a la seva gent.

És per això que creiem que hem de buscar solucions que retornin la il·lusió als santfostencs i les santfostenques, per fer que participin en les pròximes eleccions.

Valoració dels resultats electorals

Ja entrant en els resultats, primerament, felicitar a IUSF per l’increment de vots obtingut i com a guanyador de les eleccions. Tot i això, ens sorprèn la interpretació dels resultats per part de la resta de partits. Donen més rellevància als seus resultats que a la baixada de participació.

De fet, amb una participació similar a la del 2019, aquests resultats haurien sigut molt diferents. Estem parlant que IUSF, amb només 202 vots més respecte el seu anterior resultat, han aconseguit un increment de tres regidors.

Respecte als nostres resultats, agraïm a la gent la confiança dipositada en el nostre partit. Això ens ha permès incrementar el nombre de vots aconseguits respecte al 2019 en un 14%, tot i la disminució de la participació abans mencionada. Aquest increment ha fet que ens posicionem com a tercera força del poble. De tota manera, no podem dir que és un bon resultat ja que no és l’esperat, després de la campanya i els esforços que ha realitzat la nostra candidatura.

Considerem que el context polític en el qual estem vivint, amb un increment de la dreta i una esquerra debilitada, la baixada de participació i algunes pràctiques poc ètiques durant el procediment electoral per part del partit guanyador, han dificultat assolir la representació que esperàvem.

Aquest és un petit resum dels resultats de diumenge. A finals d’aquesta setmana, s’acabaran d’analitzar amb tota l’assemblea. També fare, un l’anàlisi de la campanya i l’estratègia a seguir pel partit durant la legislatura que comença.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email