Un acord de govern per guanyar el canvi a Sant Fost

Un acord de govern per guanyar el canvi a Sant Fost

Comunicat d’acord de govern
01/09/2019

Després de varies setmanes de negociació, Sant Fost en Comú Podem ha arribat a un acord per entrar a formar part del nou govern municipal de Sant Fost de Campsentelles.

L’Acord al qual s’ha arribat entre Sant Fost en Comú Podem, ERC-JSF i M.ª José Sánchez com a regidora independent, és la culminació d’un treball de diàleg i debat que permetent plasmar en el document les qüestions programàtiques i organitzatives que ens uneixen i posar-les en comú al servei de la ciutadania de Sant Fost.

S’ha estat negociant com hem dit anteriorment al llarg de varies setmanes, una negociació difícil i envoltada de moltes dificultats, perquè pactar una coalició entre formacions polítiques diferents, no és fàcil i suposa assumir unes renúncies que la política d’aquest país no aquesta acostumada.

Aquest acord es divideix en dos eixos principals, d’una banda el programàtic, amb propostes compromeses entre les parts i d’obligat compliment i d’altra banda l’organitzatiu, que el que persegueix és fer del nostre Ajuntament una institució eficient, transparent i participativa, amb una clara vocació de governar obeint als ciutadans, veritables sobirans i beneficiaris de les polítiques publiques que realitzi aquest govern.

Des de Sant Fost en Comú Podem hem prioritzat per sobre de tot acabar amb l’opac mandat que va fer IUSF, des de l’etapa del Sr. Joan Gassó fins a la de la senyora Montserrat Sanmartí, que va empitjorar la situació del poble endeutant-lo més del 120% amb polítiques ineficients i populistes. A més, el clientelisme practicat per la Sra. Sanmartí en el seu mandat, ha fracturat el nostre poble.

Amb el govern de IUSF, l’endeutament s’ha convertit en un mal endèmic, impedint a Sant Fost progressar i avançar amb millores en serveis o en inversions. Per això per a la nostra formació política prioritza la necessitat d’auditar la gestió de IUSF i els seus diferents socis de govern .

La organització interna acordada dins del document és la següent:

  • Alcaldía: Carles Miquel
  • 1º Tinent d’Alcalde: Alberto Bastida
  • 2º Tinent d’Alcalde: M.ª. José Sánchez

I el repartiment de les regidories serà la següent:

17 Regidories per ERC-JSF

1. Hisenda.
2. Comunicació.
3. Educació.
4. Joventut.
5. Mobilitat.
6. Recursos Humans.
7. Promoció Econòmica.
8. Via Pública.
9. Urbanisme.
10. Seguretat Ciutadana.
11. Cultura i Festes.
12. Ocupació.
13. Salut.
14. Comerç.
15. Esport.
16. Cooperació.
17. Tecnologies de la Informació (TICs).

5 Regidories per SFEC PODEM

1. Serveis Socials.
2. Habitatge.
3. Gent Gran.
4. Dret Animal.
5. Participació Ciutadana.

4 Regidories per M.ª José Sánchez (Regidora no adscrita)

1. Medi Ambient i Sostenibilitat.
2. Turisme.
3. Transparència.
4. Feminisme y LGTBI+.

Per a concloure, donar les gràcies a totes les persones que han participat per a que aquest acord hagi estat possible i a tots i totes els i les ciutadans i ciutadanes que ens van donar la seva confiança en les passades eleccions.

Tanmateix, volem dir a tota la ciutadania que no ens va votar: que governarem per a ells, perquè les seves vides siguin millors i més justes, que estem per a escoltar i solucionar totes aquestes qüestions que els preocupi, perquè la nostra prioritat és Sant Fost i tots i totes en formem part.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email