SANT FOST EN EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

SANT FOST 2030

Declaració d’emergència climàtica de Sant Fost

El passat 17 de desembre de 2019 el Ple de Sant Fost va declarar l’emergència climàtica i el govern local va posar en marxa un seguit de mesures per assolir uns objectius de desenvolupament sostenible. Ja estem patint els efectes de la crisi climàtica global i obligen al govern a actuar de manera urgent i contundent. Encara hi som a temps. És ara o mai.

PER QUÈ DECLAREM L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Segons els últims estudis del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic, si la temperatura mitjana global de la Terra supera 1,5 ºC d’augment provocaria danys irreversibles per a la nostra supervivència. Si se segueix el ritme actual d’emissions, podem arribar fins als 3 ºC a finals de segle. Cal, doncs, orientar urgentment tot el sistema per deixar a 0 les emissions de carboni el 2050.

Només cinc països emeten gairebé el 60% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i només vint empreses multinacionals, el 35%. La justícia climàtica significa que qui té més responsabilitat cal que faci més esforços. No es pot carregar més sobre els qui en pateixen les pitjors conseqüències i tenen menys opcions per adaptar-s’hi. Sant Fost ha de donar exemple i començar a aplicar mesures que ajudin a combatre el canvi climàtic. És ara o mai. Pasem a la història.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin