Sant Fost registra tres BCIL

Sant Fost és un municipi ric en patrimoni, fonts i edificis, que formen part de la cultura, la riquesa i la història del nostre municipi. Tot i això, cap del patrimoni que disposa el nostre municipi ha estat conservat ni protegit fins ara.

Després de tants anys, finalment l’Ajuntament de Sant Fost, ha inscrit al Catàleg de Patrimoni Cultural Català un total de tres Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) del municipi. Els BCIL declarats a Sant Fost són:

  • El Pou de Glaç de Can Donadeu.
  • L’Església de Sant Cebrià de Cabanyes.
  • La Font de l’Hort dels Monjos.

Aquesta acció ha estat possible gràcies al treball realitzat per Sant Fost En Comú Podem i el seu regidor en el govern, l’Albert Bastida. L’Albert fa un any que ostenta la primera tinença d’alcaldia i que gestiona, entre d’altres regidories, la regidoria de Patrimoni.

La declaració d’aquests tres elements patrimonials ve justificada no únicament pel seu valor arqueològic o arquitectònic, sinó també pel valor simbòlic i paisatgístic. Els tres elements són d’un gran interès històric del municipi. El Pou de Glaç de Can Donadeu és un dels més grans del Mediterrani. I l’Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes, forma part de la història de la constitució del nostre poble, tal i com el coneixem avuí dia.

La protecció legal d’aquests béns culturals permetrà la sol·licitud de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a intervencions en BCILs.

De fet, aquestes accions, formen part de les propostes que Sant Fost En Comú Podem, portava en el seu programa electoral i que confirmen l’aposta ferme del partit en protegir el patrimoni local.

El Mapa de Patrimoni, un dels propers objectius.

D’altra banda, el regidor de patrimoni, Albert Bastida, ja ha demanat a la Diputació de Barcelona ajut per poder iniciar enguany treballs per l’elaboració del Mapa del Patrimoni Cultural del municipi. També s’ha sol·licitat la creació de senders que fomentin el turisme a Sant Fost. Aquest projecte, cofinançat entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Fost, inclourà fitxes de tots els elements patrimonials, amb informació d’interès de cadascuna així com la seva localització.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email