Sant Fost En Comú Podem registra una moció per l’ús de pirotècnia de baix impacte sonor a Sant Fost

Aquest matí, el grup de Sant Fost En Comú Podem ha registrat una proposta de moció pel proper Ple Municipal per a l’ús de pirotècnia de baix impacte sonor en les celebracions populars de Sant Fost.

Aquesta moció s’ha presentat donada la petició que van iniciar entitats animalistes i veïns i veïnes del municipi per limitar l’ús de focs artificials sonors al municipi. La proposta va sumar gairebé 200 signatures. El regidor d’En Comú Podem, l’Albert Bastida afegeix que: «Creiem que un tema que afecta la ciutadania i que ha tingut un suport significatiu a les xarxes, cal portar-lo al Ple perquè els diferents representants del consistori proposem una solució a aquesta demanda social».

El fet és que per a les persones amb trastorns de l’espectre autista, les explosions suposen una tortura, ja que generen crisi de plor, actituds agressives i fins i tot poden autolesionar-se, ja que el fet d’alterar el seu ambient provoca un increment de cortisol en sang i això produeix conductes estereotipades, repetitives i agressives.

A més, també hi ha arguments en defensa dels drets dels animals que avisen dels perills que suposa la pirotècnia en els animals, Els seus efectes van des de la taquicàrdia, tremolors, falta d’aire, nàusees, atordiment, pèrdua de control, por fins i tot, la mort.

Sant Fost en Comú Podem aquesta moció en el proper Ple Municipal com a reivindicació social i demanarà el vot favorable a la proposta tot defensant els drets dels col·lectius vulnerables i pels drets dels animals.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email