La Prioritat del nou Govern

Des de Sant Fost En Comú Podem iniciem una nova legislatura, compromesos amb la defensa dels interessos dels veïns i veïnes de Sant Fost. No obstant això, ens preocupa la primera acció de govern de l’alcaldessa Montserrat Sanmartí (Independents Units Per Sant Fost): Augmentar el seu sou i el dels seus regidors, deixant, a més, a l’oposició sense recursos.

La proposta ha significat una pujada del sou de la Sra. Sanmartí, qui passarà a cobrar quasi 45.000 euros anuals. A més, passem de tenir tres polítics en nòmina a tenir un total de 9 sous (un per cada regidor de IUSF). Per acabar-ho de guarnir, també han incrementat el sou dels regidors i les regidores. Aquests pugen fins a un 12,5% en alguns casos, com és el cas de la senyora Margarita Santos, que puja el seu salari fins als 35.940€ per una jornada laboral de 30 hores setmanals.

Aquestes propostes tan immorals, com pagar un sou a cadascun dels edils d’Independents Units Per Sant Fost, tres d’ells amb sou elevat, és un fet inaudit en el nostre poble.

La Prioritat del nou Govern: 9 sous i augment del salari d’alcaldessa i regidors

En total, el pagament d’aquests sous suposarà una despesa de 168.991 euros anuals per al poble. Si sumem despeses de Seguretat Social, arribarà a més de 215.000€ a l’any en sous. A més, s’han augmentat a ells mateixos un 126% la subvenció que reben com a partit que, passarà a ser de 3.360€ a l’any a 11.400,00€ anuals per a IUSF.

Taula dels sous de IUSF

Aquesta decisió és del tot qüestionable ètica i moralment. Aquesta és la primera de les conseqüències de la majoria absoluta d’Independents. Han quedat lluny les promeses i les bones voluntats de la campanya, on defensaven vetllar pels interessos del poble. El fet que la primera acció de govern que han fet, ha significat un sou per cadascun dels regidors de IUSF, un increment de sou per l’alcaldessa i els regidors i un increment de la subvenció del seu partit.

Augmenten també la subvenció mensual del seu partit

Estem davant del’increment més gran de despesa en sous a polítics de la història del poble de Sant Fost. A continuació comparem la despesa generada pels nou sous dels regidors i les regidores d’Independents amb el pressupost que tenim a Sant Fost per determinats projectes o regidories. Hem seleccionat partides de diferents temes rellevants pel poble com per exemple ensenyament o neteja viària. També hem agafat d’altres com joventut o els ajuts d’urgència social. Aquests últims, són diners destinats a protegir col·lectius vulnerables com gent sense llar o víctimes de violència masclista.

Gràfic comparatiu sous IUSF i Pressupost 2023

 

El gràfic s’ha creat a partir del pressupost que ha aprovat Independents en el 2023 amb els seus sous. Com podem observar, les dades parlen per si soles. Per citar algunes dades, estem parlant de 7.000€ per netejar els carrers de Sant Fost tot l’any. Un altre dada són els 50.000€ de prevenció d’incendis en tot el 2023, tenint en compte la quantitat de massa forestal a Sant Fost, enfront de més de 215.000€ de despesa de sous.

Que guanya el poble amb aquest tipus de política? Aquesta és la prioritat del nou govern?

Sant Fost En Comú Podem continuarà vetllant per l’interès dels santfostencs i les santfostenques. Treballem pel que realment importa, una millora dels serveis públics i una gestió honesta i transparent.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email