En Comú Podem defensa del dret de l’habitatge.

Comunicat d’En Comú Podem arrel els problemes d’ocupació en el municipi i les mobilitzacions veïnals.

El passat dimarts, un conjunt de persones varen ocupar quatre cases de l’entitat bancària SOLVIA en el barri de Can Coromines. Aquest fet, lamentablement, és molt freqüent en el nostre municipi, degut al greu problema d’habitatge buit que pateix Sant Fost de Campsentelles.

A Sant Fost tenim més de cent vint vivendes buides que són un reclam per a màfies que aprofiten aquesta situació d’inseguretat, per treure’n profit econòmic, donat que al ocupar l’habitatge, l’entitat bancària paga a la persona per que marxi.

Aquest fet es contraproduent donat que fomenta el negoci d’aquestes màfies que s’aprofiten de la situació de desocupació d’aquests habitatges, per treure’n benefici econòmic. Les entitats bancàries i els grans tenidors d’habitatge, han d’arribar a un acord amb l’Ajuntament o amb l’Agencia Catalana d’Habitatge per llogar aquestes vivendes buides  i, així, solucionar el problema d’ocupacions il·legals i d’habitatge buit, tot ampliant l’oferta d’habitatge mitjançant la cessió d’ús.

El govern d’En Comú Podem està treballant per defensar el dret a l’habitatge digne reconegut a l’article 47 de la constitució, alhora que defensa el dret a la propietat privada dels veïns i veïnes de Sant Fost, mitjançant la creació d’un Pla Municipal pel Dret de l’Habitatge i contra l’ocupació.

Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email